Degil! Tetap makan di luar, sakit hati disuruh balik lelaki baling cawan ke arah anggota

0
420

Notice: amp_has_paired_endpoint was called incorrectly. Function called while AMP is disabled via `amp_is_enabled` filter. The service ID "paired_routing" is not recognized and cannot be retrieved. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 2.1.1.) in /home/bmfmediatv/web/bmfmediatv.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Notice: amp_remove_paired_endpoint was called incorrectly. Function called while AMP is disabled via `amp_is_enabled` filter. The service ID "paired_routing" is not recognized and cannot be retrieved. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 2.1.1.) in /home/bmfmediatv/web/bmfmediatv.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Walaupun Malaysia kini sudah memasuki fasa kedua Perintah Kawalan Pergerakan(PKP), namun masih terdapat segelintir lagi penduduk yang degil tidak mahu mematuhi arahan.

Maka, tidak hairanlah kini kadar jangkitan semakin bertambah dan keadaan mungkin akan menjadi lebih teruk jika masyarakat kita terus bersikap degil.

PKP dah masuk fasa ke-2 pun degil lagi

Tebaru, menerusi perkongsian di Facebook, memaparkan seorang lelaki enggan mengikut dan memberi kerjasama kepada pihak polis apabila diminta beredar ketika sedang makan di sebuah kedai.

Baling cawan

Ater kalu ye pun rindu nak lepak mamak jangan ler sampei men baling2 cawan yeop…..kan udah dikabor duduk diam2 di ghomah, deghei jugak nape ?#LabunTeman ****************************Degil! Tetap makan di luar, sakit hati disuruh balik lelaki baling cawan ke arah anggotaWALAUPUN Malaysia kini sudah memasuki fasa kedua Perintah Kawalan Pergerakan(PKP), namun masih terdapat segelintir lagi penduduk yang degil tidak mahu mematuhi arahan.Maka, tidak hairanlah kini kadar jangkitan semakin bertambah dan keadaan mungkin akan menjadi lebih teruk jika masyarakat kita terus bersikap degil.Terbaru, menerusi perkongsian di Facebook, memaparkan seorang lelaki enggan mengikut dan memberi kerjasama kepada pihak polis apabila diminta beredar ketika sedang makan di sebuah kedai.Umum sedia maklum, hanya boleh membeli makanan dari kedai dan membawa pulang. Namun, lelaki itu dilihat masih makan di kedai walaupun tahu mengenai arahan tersebut.Difahamkan, dia bertindak lebih biadap terhadap anggota yang bertugas sehingga dengan memberani membaling gelas yang diminum ke arah mereka.Jika berterusan beginilah sikap masyarakat yang degil dan tidak langsung mahu bersama-sama membendung gejala penyakit, maka harapan untuk kita pulih daripada virus pembunuh ini semakin tipis.Sumber : Info Kesihatan Malaysia

Posted by Labun Teman on Thursday, April 2, 2020
Kredit: Facebook Labun Teman

Umum sedia maklum, hanya boleh membeli makanan dari kedai dan membawa pulang. Namun, lelaki itu dilihat masih makan di kedai walaupun tahu mengenai arahan tersebut.

Siap baling gelas lagi

Difahamkan, dia bertindak lebih biadap terhadap anggota yang bertugas sehingga dengan memberani membaling gelas yang diminum ke arah mereka.

Jika berterusan beginilah sikap masyarakat yang degil dan tidak langsung mahu bersama-sama membendung gejala penyakit, maka harapan untuk kita pulih daripada virus pembunuh ini semakin tipis.

Sumber : Info Kesihatan Malaysia, Oh My Media

infected

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here