USAHA PENCINAAN MALAYSIA?

Setiap yang datang pasti akan pergi tapi tiada yang mustahil mengenai fakta datangnya pendatang china yang tidak kembali ke negara asal. Siapa yang tahu, berapa ramai warga China yang datang ke Malaysia dan tidak kembali pulang.

Menurut laporan Ketua Audit Negara 2018 (Siri 2) mendapati sebanyak 95 peratus daripada pelancong dari China (79,799 orang) dan dari India (41,245 orang) yang datang ke Malaysia di antara 2016-2018 tidak mempunyai rekod keluar pulang ke negara mereka (114,900).

Pada September 2019, Mahkamah Tinggi Pulau Pinang mendakwa seorang Penolong Pengarah JPN dan 5 lagi atas 32 pertuduhan menjual Mykad dan dokumen pengenalan diri, kebanyakannya kepada warga China.

Seorang saksi (rakyat China) membayar RM400,000 untuk mendapatkan pasport Malaysia. Di atas sikap tidak bertanggunjawab segelintir pihak berkuasa yang tertentu ini juga menjadi salah satu faktor kebanjiran pendatang yang tidak pulang ke negara asal.

Jika di imbas semula padang hujung tahunh 2019 Jabatan Imigresen Malaysia menangkap 680 orang warga China di Cyberjaya tanpa dokumen perjalanan pada November 2019 dan menjalankan scam, penipuan pelaburan atas talian berpusat di China dan beroperasi di Malaysia. Ini tidak termasuk yang ditangkap di Pulau Pinang, Melaka, Johor Bahru dan lain-lain.

Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan mengesahkan bahawa 37 peratus daripada ribuan rumah yang dijual melalui inisiatif MM2H telah dijual kepada warga China.

DS Zahid Hamidi, mantan TPM dan Menteri KDN menjelaskan bahawa perkahwinan 17,000 orang rakyat Malaysia (lelaki tempatan) dengan wanita negara China (2011-2015) belum didaftarkan, ini menunjukkan dengan jelas bahawa kemasukan mereka semakin ramai ditambah pulak pelbagai helah dan caturan dilakukan untuk mereka hidup senang di bumi Malaysia.

Untuk pengetahuan pembaca BMF MEDIA TV, Empat MP DAP bertemu dengan TS Mahyuddin Yassin pada September 2019 dan memohon agar disegerakan permohonan kewarganegaraan terhadap lebih 111,000 warga asing.

Ini bukan isu politik PH atau BN tetapi ini adalah isu kedaulatan dan keselamatan negara.

Saya memohon agar pihak berwajib mengambil tindakan tegas dengan seberapa segera sebelum negara ini terjual.

PROF DR ZAINUR RASHID ZAINUDDIN
Naib Presiden
Ikatan Muslimin Malaysia

Suntingan Bmf media tv

infected

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here