KUALA LUMPUR – Datuk Aliff Syukri hari ini telah menziarahi keluarga pelawak, Allahyarham Abam namun nampaknya lawatan itu menimbulkan kemarahan Ali Puteh.

Ali yang merupakan adik kepada Allahyarham Abam itu naik angin apabila memuatnaik status seperti tidak berpuashati dengan siaran live yang dilakukan oleh jutawan kosmetik itu ketika melawat balu arwah, Noor Hidayah.

“Bila balu arwah Abam berhati binatang.” tulisnya dalam Instagram (IG) miliknya hari ini.

Kemudiannya Ali menulis lagi: “Aliff Syukri aku cabar kau jumpa aku dan keluarga. Dasar orang kaya ambil kesempatan.”

Ali juga menulis dalam hantaran Aliff di IG berbunyi; “Demi Youtube kekayaan yang kau kejar tapi adab agama kau langgar, mak..Angah akan cari dia mak!”

Bagaimanapun, Ali telah memadam semula muat naiknya berkenaan balu arwah Abam dipercayai selepas ditenangkan oleh Achey dan Mamak Puteh.

Bagaimanapun punca sebenar kemarahan Ali masih belum diketahui manakala Aliff pun belum membuat sebarang komen mengenainya.

Dalam lawatan itu, Aliff telah ‘menemubual’ Hidayah dan ahli keluarga Abam sambil memberikan bantuan wang ringgit tetapi dalam masa yang sama mempromosi siaran itu kepada para pengikutnya di media sosial.

Jutawan kosmetik itu turut bertanya tentang harta Allahyarham serta beberapa soalan sehingga menimbulkan kemarahan warga maya yang meninggalkan pelbagai komen di Instagram Aliff.

Abam atau nama sebenarnya Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan dunia di kediamannya di Gombak, Selangor kira-kira jam 8.30 pagi pada 10 Februari lalu dipercayai akibat demam panas.

Sumber: MalaysiaGazette


infected

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here