Seluruh rakyat Malaysia tak kira bangsa dan agama ketika ini mendoakan agar kes covid-lg di negara ini mencapai angka sifar sekaligus menjadikan negara bebas covid-19.

Namun berbeza dengan seorang individu yang dikatakan ‘penjawat awam’ apabila meninggalkan komen mendoakan kes Covid-19 di negara ini terus meningkat sehingga viral di media sosial.

Lebih menyakitkan hati dia berkata, penjawat awam sepertinya tidak mengapa sebab gaji berjalan seperti biasa, walaupun hanya goyang kaki di rumah.

Sumber: Facebook

Komen itu nyata menimbulkan kemarahan rakyat sehingga individu tersebut mendapat kecaman daripada pelbagai lapisan masyarakat.

 *Kalau admin sendiri pun marah baca komen macam tu„.

Selepas isu semakin serius, pemilik akaun tersebut Aisar Nazry En Nazry atau nama penuhnya Mohd Aisamuddin Mohd Nazry tampil menceritakan perkara sebenar.

“ACCOUNT FB SYE TELAH DIGODAM OLEH ORANG YANG TIDAK BERTANGGUNJWAB , SYE BERHARAP TUAN PUAN HENTIKAN BERITA YANG TERSEBAR DI MEDIA SOSIAL ,MOHON MAAF KEPADA SEMUA SEKIAN “

Katanya ada individu tidak bertanggungjawab telah menggodam akaun facebooknya dan meninggalkan komen sedemikian.

No photo description available.
Sumber: Facebook

Malah Aisar sendiri telah membuat laporan polis berhubung isu tersebut. Katanya dia bimbang akan keselamatan diri dan keluarga sekaligus menafikan tuduhan yang dilemparkan kepadanya.

Namun di ruangan komen, rata-rata netizen berpendapat yang ‘akaun digodam’ hanyalah alasan selepas kes tersebut viral di media sosial. 

“ALLAH NAK TARIK NIKMAT KEJAK JER, MANA PERGI PIC PROFILE DAN POSTING LAIN.. HACK JUGAK KE… PASAI DELETE… NAK GLAMOUR BKN MCM NI CARANYA…” KENA HACK JUGAK KE… PASAI DELETE… NAK GLAMOUR BUKAN MACAM NI CARANYA…”

Sumber: Facebook

*Admin tengok di fb Aisar, kini hanya ada 2 posting saha}a iaitu bertarikh 6 Mac 2018 dan terbaru 4 May 2020. mungkin akaun kena godam kot husnuzon yer.

Sumber: Lobak Merah

infected

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here