Tidak dinafikan gelombang K-pop dan peminat-peminat mereka mempunyai semangat serta sokongan yang padu dalam industri hiburan Korea Selatan ini. Bukan setakat di Asia, kini kebanyakan idol K-pop juga telah berjaya menembusi media dan hiburan bertaraf antarabangsa.

Namun, seperti yang diketahui peminat-peminat K-pop ini mempunyai keunikan dan obsesi tersendiri dalam menyokong kerjaya idol-idol kegemaran mereka. Sehinggakan, ada yang sanggup melakukan perkara semata-mata mahu menunjukkan minat dan sokongan terhadap idol kesayangan mereka.

“Berita yang sangat mengejutkan lagi mendukacitakan…”

Di Twitter, seorang akaun berkongsikan perkara yang agak mengejutkan lebih-lebih lagi dibulan mulia ini terutamanya bagi umat islam. Obsesi terlampau sesetengah penyokong kumpulan BTS yang dikenali sebagai ARMY, telah menimbulkan rasa tidak senang orang lain apabila sebilangan ARMY ini telah mewujudkan sebuah agama sendiri yang dikenali sebagai ‘Agama BTS’.

“Dah pun mula masuk ke Malaysia…”

Lebih menakutkan, perkara ini sudahpun menular di negara Indonesia dan didakwa bakal masuk ke Malaysia. Perkara ini sepatutnya menjadi satu kerisauan kerana sememangnya memesongkan akidah terutamanya bagi yang beragama islam.

Siap ada rukun agama BTS!

Sumber: Borak Daily, Twitter

infected

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here