Budak berumur 8 tahun diliwat lebih 20 kali

0
629
Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara (SPU) ACP Noorzainy Mohd Noor

BUTTERWORTH: Polis menahan seorang lelaki kerana meliwat anak jirannya lebih 20 kali apabila dia membawa kanak-kanak lelaki tersebut keluar berjalan-jalan termasuk bermalam di sebuah hotel bajet di sini sejak bulan lalu.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara (SPU) ACP Noorzainy Mohd Noor berkata polis menerima laporan daripada seorang wanita berusia 33 tahun memaklumkan anak lelakinya berumur lapan tahun mengadu sakit dan pedih di bahagian duburnya setiap kali keluar dengan suspek berusia 57 tahun itu.

“Wanita itu membuat laporan polis pada 28 Mac lalu dan menurut ibu murid Tahun Dua berkenaan, lelaki tersebut telah beberapa kali membawa mangsa keluar bersiar-siar dalam pengetahuannya termasuk terbaru pada 17 Mac lepas membawanya (kanak-kanak lelaki) tidur di sebuah hotel bajet.

“Anaknya juga beberapa kali mengadu bahagian dubur mangsa terasa sakit dan pedih. Wanita itu membuat laporan polis selepas mengesyaki ada yang tidak kena berdasarkan apa yang diceritakan kanak-kanak tersebut,” katanya kepada Bernama malam ini.

Beliau berkata polis telah membawa mangsa mendapatkan rawatan serta pemeriksaan doktor mendapati kanak-kanak itu telah diliwat sebelum menahan suspek untuk siasatan lanjut.

Menurutnya, polis telah melengkapkan kertas siasatan dan pihak Timbalan Pendakwa Raya bersetuju untuk mendakwa lelaki yang belum berkahwin serta tidak bekerja itu di Mahkamah Butterworth esok dengan 23 pertuduhan meliwat.

Sumber- BERNAMA

infected

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here