Wajah Baharu Stadium Darul Aman Untuk Kelayakan ACL 2020

0
39

Untuk aksi kelayakan Liga Juara-Juara Asia (ACL) 2020, Stadium Darul Aman kini telah berwajah baharu bagi memenuhi spesifikasi yang telah ditetapkan oleh Konfederasi Bolasepak Asia (AFC).

Terdapat beberapa kriteria yang perlu dipenuhi oleh Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) bagi membolehkan perlawanan kelayakan itu dilangsungkan di gelanggang keramat skuad Hijau Kuning pada musim ini.

Antaranya adalah bilik siaran media, bilik persalinan pemain, kerusi tempat duduk penonton, cahaya lampu limpah padang serta beberapa aspek keselamatan yang perlu dipenuhi dan dilengkapkan.

Ia sebenarnya adalah perkara asas sesebuah stadium bola sepak namun, disebabkan ia bukanlah miliki sepenuhnya persatuan dan merupakan stadium lama, ia masih ketinggalan dari segi beberapa perkara.

Untuk membolehkan aksi menentang juara Hong Kong Premier League 2019, Tai Po FC, berlangsung di Stadium Darul Aman, pihak KFA telah mengambil langkah untuk menambahbaik infrastruktur di stadium.

Selain kemudahan-kemudahan yang disebutkan tadi, KFA turut memaklumkan mengenai Zon Penampan Keselamatan yang kali pertama dilaksanakan di perkarangan dan sekeliling kawasan stadium.

Sumber : Semuanya Bola

infected

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here